DeFi Farmers Revert terug naar Safe Haven Assets als Bestuursmuntentank

  • DeFi-penningen blijven ondanks de recente BTC-pieken gedumpt worden.
  • Boeren die winst maken en minder risicodragende investeringen zoeken.
  • De Fi-sector evolueert naar meer duurzame winststimulansen.
  • Wilt u meer weten? Word lid van onze Telegrammengroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Recent onderzoek geeft aan dat de best presterende decentrale financiële (DeFi) penningen dit jaar nog steeds worden gedumpt terwijl de boeren op de vlucht slaan naar veiligere bezittingen.

De DeFi-exodus lijkt zich voort te zetten ondanks de recente totale waardevergrendeling van de verschillende platformen. Dit suggereert dat boeren zeer volatiele en inflatoire bestuursmunten dumpen voor activa met een lager risico zoals Bitcoin Loophole  wBTC of zelfs Ethereum.

Een recent rapport van IntoTheBlock heeft een divergentie waargenomen in de prijzen van de DeFi-munten en de protocol-metriek. De laatste is nog steeds bullish met bijna-record niveaus van onderpand opsluiting, momenteel op 11,5 miljard dollar, terwijl de penningenprijs situatie grimmiger lijkt.

DeFi-muntjes Tanking

In het rapport werd gekeken naar de prijsdalingen van een aantal bestuursmunten uit de belangrijkste DeFi-protocollen, waaronder die van Compound, Yearn Finance, Curve en Balancer. Deze protocollen ’native tokens zijn allemaal meer dan 50% gedaald in de afgelopen twee maanden.

Omgekeerd is de totale crypto-marktkapitalisatie sinds 1 sept. gestegen met ongeveer 7%, waardoor er voor het eerst sinds april 2018 meer dan 400 miljard dollar wordt uitgegeven. DeFi-munten vertegenwoordigen slechts een kleine fractie van dit totaal, ongeveer 1,39% volgens het onderzoek.

De studie maakte geen melding van het vlot van DeFi kloonmunten zoals SUSHI, SWRV, en BZRX die zo veel als 90% van hun all-time hoogtepunten eerder dit jaar zijn.

Wel staat er dat de stabiele munten en de gemerkte versies van Bitcoin zijn blijven groeien in termen van marktkapitalisatie. De hoeveelheid BTC-munten op Ethereum ligt momenteel op een recordhoogte van 148.000 BTC met een waarde van 2 miljard dollar tegen de huidige prijzen volgens BTConEthereum.

Veilige haven beroep

De reden voor deze verschuiving is volgens Deribit Insights‘ Lucas Outumuro een overgang naar een ‚risk-off-omgeving‘, omdat investeerders winst hebben genomen en op hun hoede zijn voor een hoge aanbodinflatie voor penningen in een sector die nog steeds in opkomst is.

Een andere factor zou de ongebreidelde opbrengsthopping kunnen zijn die duidelijk blijkt uit de hordes boeren, die hun geld van protocol naar protocol verplaatsen op zoek naar de volgende snelste bok. DeFi-moeheid lijkt te zijn ingetreden, vooral nu Bitcoin zijn hoogste prijs in meer dan een jaar heeft bereikt.

Het rapport concludeerde dat de DeFi-sector aan het verschuiven is van waanzinnige onduurzaamheid naar een meer protocolmatige aanpak;

„Uiteindelijk is de opbrengstlandbouw aan het verschuiven van het verleiden van iedereen die liquiditeit verschaft met onduurzame hoge beloningen, naar een meer methodische aanpak die diegenen beloont die daadwerkelijk waarde creëren voor de DeFi-protocollen“.

Ondanks de ineenstorting van de meeste DeFi-prijzen heeft de sector nog steeds veel ruimte voor groei, vooral wanneer er meer Ethereum-schaaloplossingen beschikbaar komen.